Csenge mondta

Az első szavaktól kezdve ... Aztán majd meglátjuk!

Visszaszámláló

Lilypie Next Birthday PicLilypie Next Birthday Ticker

Címkék

ajtó (1) apa (2) autó (1) baba nyelv (2) bácsi (1) beszéd (1) brumm (1) cica (1) eper (1) hangutánzás (2) humor (2) icipici (1) igen (1) illik (1) inni (1) játék (1) kezdetek (1) kommunikáció (2) kopogtak (1) légyszíves (1) leszállsz (1) megszólítás (1) nagyi (1) nem (1) név (1) nincs (1) óra (1) pápá (1) rajz (1) story (2) szárnyasok (1) tik tak (1) utánoz (1) víz (1) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

Szerzők

Ajtó!

2008.05.08. 08:31 | Tannita | Szólj hozzá!

Pár napja elég egyértelműen, és gyengetudású szülője számára is érthetően mondja: Ajta! (Ajtó!) Összekeverhetetlen, hiszen közben 2 tenyérrel püföli is. Leginkább akkor, amikor mondom, hogy "Indulhatunk!" Lent a pinceajtóhoz szintén gyorsan fut, és szintén kiabálja Ajta, ajta.... És közben néz fel rám, hogy mondjam a megszokott kulcsos játékot: A kulcsot a zárba teszem, és miközben fordítom el, mondom, hogy "Ajtó, nyílj ki!!!" Nagyon szereti, és próbálja leutánozni, kisebb nagyobb sikerrel!   

Apropó utánzás!

Megpróbálta utánam mondani az egészségedre szót, és annak ellenére, hogy ide most nem tudnám leírni, mégis egyértelmű volt, hogy azt mondta, ráadásnak, amikor látta, hogy tudom mit mondott, tapsolt örömében! :) :S

Új szokása is kialakult a beszéddel kapcsolatban:

Beindult a halandzsa nyelv ezerrel, amibe néha értelmes szavakat fűz. És ezzel a privát nyelvvel próbál velünk is kommunikálni... van, hogy egész jól boldogulunk, de sajnos az is előfordul, hogy csak lesünk, mint egy külföldire, és próbálunk okosak lenni :S ez utóbbira kialakított két kis közlésformát,az egyik elég vicces, félrehajtott fejjel elfordul, és legyint egyet, vagy felhúzza az egyik vállát. Burkoltan annyit jelenthet, hogy: Á hagyjuk, úgysem értenéd! (Ez a beletörődős verzió), a másik, pedig, amikor kihúzza a  nyakát, kicsit lábujjhegyre áll, közben "kiabál"... ez kb. annyit jelenthet, hogy: Nem hiszem el, hogy nem érted! (Ez a mérges verzió!)     

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kommunikáció ajtó baba nyelv
süti beállítások módosítása